Promenada Mol, MD_175B, HD_40A, IGO T_85

Firma K.I.G.O. d.o.o. sa čak svojih 5 dizalica: MD 175B, tri HD 40A i IGO T85 radi na gradilištu u Novom Sadu na izgradnji Tržnog centra “Promenada” koje će postati nezaobilazno mesto za ljubitelje šopinga, ne samo u Srbiji, već i u regionu koje je uveliko u toku.

Grandiozni objekat, koji će se prostirati na čak, 150.000 kvadrata, a kako najavljuju investitori trebalo bi da bude završen do kraja godine.

Promenada mol, Novi Sad

Beograd na vodi,kran Potain MDT_109, MDT_178, MDT_219J10

Beograd na vodi i toranjske dizalice MDT_109, MDT_178 i dve dizalice MDT_219J10 firme K.I.G.O. d.o.o. koja zajedno u saradnji sa matičnom kompanijom FEROKOV d.o.o. iz Slovenije, radi od početka 2017.godine na najvećem projektu u Srbiji koji je od posebnog značaja za Republiku Srbiju i grad Beograd.

Kako kažu u Beogradu na vodi, najzahtevniji građevinski zahvati su u toku, a to sve zahteva veliko angažovanje radnika i organizaciju posla, kako bi se ispoštovali ambiciozni rokovi. Pored radnika, na najvećem gradilištu u ovom delu Balkana danonoćno radi i teška mehanizacija. Nekoliko desetina mašina ne gasi motore, a građevinski materijal se na više spratove prebacuje sa čak pet krana.

Sve dizalice rade na plotu 18,pa tako i na objektu ‚‚Belgrade Waterfront Residences“ koji će biti najmodernije opremljen stambeni kompleks, sa jedinstvenim pogledom na Savu, Kalemegdan, Adu i panoramu prestonice sa krajnom tačkom na 72metru. Kula A u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „BW Residences” napreduje po predviđenim rokovima, kula će biti visoka 168 metara kao najviša kula u ovom delu Evrope.

Preduzeće STRABAG doo kao glavni izvođač radova je angažovala firmu K.I.G.O. doo koja je produžnica firme FEROKOV doo iz Slovenije, sa kojom je u saradnji izvela složene montaže ovih toranjskih dizalica i odgovorila na sve zahteve projekta.

‚‚Čast nam je što nam je ukazano poverenje za izvođenje radova na ovom jedinstvenom projektu u Srbiji koji za nas predstavlja veliki izazov i veoma smo ponosni što imamo priliku da budemo deo projekta ove veličine i značaja. Posvećeni smo poštovanju vremenskih rokova za izgradnju objekta, a građevinski radovi biće sprovedeni u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti‚‚-rekao je Sebastian David, direktor firme K.I.G.O. doo

‚‚Drago nam je da se projekti sa takvom gravitacijom odvijaju u Srbiji. Za nas je ovo jasan signal da su naši ciljevi i vizija u ovom delu Balkana prikladni. Zahvalan sam našem iskusnom timu iz Slovenije i Srbije, kao i pozitivnoj podršci korporacije MANITOWOC‚‚ rekao je Boštjan Krivec, generalni direktor FEROKOV d.o.o.

Rekonstrukcija pijaca Palilula, kran Potain MD 208

Građevinski kran Potain MD 208 počeo je sa radom na rekonstrukciji Paliluske pijace u Beogradu. Palilulska pijaca podsećaće na tržnice u velikim evropskim metropolama. Pijaca će biti pokrivena sa modernim i atraktivnim izgledom. Oba tima Kigo Srbija i Ferokov Slovenija su saradjivala na montaži krana, koja je trajala dva dana zbog zahtevnosti projekata.

Doba rada krana

Kran će raditi od kraja godine 2017 sve do kraja 2018. godine. Ovaj toranjski kran ima veliki kapacitet: 2,5 tone na kraju kuke, a na početku 10 tona. To je moćna dizalica za građenje viših objekata.

Rekonstrukcija Paliluske pijace u novinama:

http://www.gradnja.rs/rekonstrukcija-paliluske-pijace-problemi-realizacije/