Beograd na vodi i toranjske dizalice MDT_109, MDT_178 i dve dizalice MDT_219J10 firme K.I.G.O. d.o.o. koja zajedno u saradnji sa matičnom kompanijom FEROKOV d.o.o. iz Slovenije, radi od početka 2017.godine na najvećem projektu u Srbiji koji je od posebnog značaja za Republiku Srbiju i grad Beograd.

Kako kažu u Beogradu na vodi, najzahtevniji građevinski zahvati su u toku, a to sve zahteva veliko angažovanje radnika i organizaciju posla, kako bi se ispoštovali ambiciozni rokovi. Pored radnika, na najvećem gradilištu u ovom delu Balkana danonoćno radi i teška mehanizacija. Nekoliko desetina mašina ne gasi motore, a građevinski materijal se na više spratove prebacuje sa čak pet krana.

Sve dizalice rade na plotu 18,pa tako i na objektu ‚‚Belgrade Waterfront Residences“ koji će biti najmodernije opremljen stambeni kompleks, sa jedinstvenim pogledom na Savu, Kalemegdan, Adu i panoramu prestonice sa krajnom tačkom na 72metru. Kula A u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „BW Residences” napreduje po predviđenim rokovima, kula će biti visoka 168 metara kao najviša kula u ovom delu Evrope.

Preduzeće STRABAG doo kao glavni izvođač radova je angažovala firmu K.I.G.O. doo koja je produžnica firme FEROKOV doo iz Slovenije, sa kojom je u saradnji izvela složene montaže ovih toranjskih dizalica i odgovorila na sve zahteve projekta.

‚‚Čast nam je što nam je ukazano poverenje za izvođenje radova na ovom jedinstvenom projektu u Srbiji koji za nas predstavlja veliki izazov i veoma smo ponosni što imamo priliku da budemo deo projekta ove veličine i značaja. Posvećeni smo poštovanju vremenskih rokova za izgradnju objekta, a građevinski radovi biće sprovedeni u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti‚‚-rekao je Sebastian David, direktor firme K.I.G.O. doo

‚‚Drago nam je da se projekti sa takvom gravitacijom odvijaju u Srbiji. Za nas je ovo jasan signal da su naši ciljevi i vizija u ovom delu Balkana prikladni. Zahvalan sam našem iskusnom timu iz Slovenije i Srbije, kao i pozitivnoj podršci korporacije MANITOWOC‚‚ rekao je Boštjan Krivec, generalni direktor FEROKOV d.o.o.